Jdi na obsah Jdi na menu
 


MALAGA

7. 6. 2011

Dnes je náš poslední den v Andalusii, ráno po snídani ukládáme své bagáže do autobusu a odjíždíme do MALAGY.

Do katedrály opět my se Slávkem nejdeme, obhlížíme okolí. Katedrále se říká jednoruká, k dostavbě druhé věže nedošlo. Nedaleko katedrály obdivujeme pěkné moderní sochy. V Malaze se narodil Pablo Picasso, od katedrály tedy míříme do jeho muzea. V muzeu si prohlížíme více než 200 děl autora, většinu z nich darovali manželka a vnuk Picassa, Christine a Bernard Ruiz-Picasso. Já sice nejsem žádným velkým Picassovým obdivovatelem, ale prohlídku muzea jsme si nemohli nechat ujít. Překvapilo mě, že Picasso tvořil i keramická díla, z Národní galerie znám především jeho obrazy.

Výstup na vyvýšeninu, kde se nachází Alcazaba, starobylá římská pevnost, která byla přestavěna z větší části v 11. století z původní palácové pevnosti arabských panovníků. Z hradu Gibralfaro, v těsné blízkosti Alcazaby, obdivujeme z výšky 130 metrů pohled na město a moře pod námi. Pak už zbývá jen sejít strmou cestou lemovanou nádhernou květenou dolů do města. Zde nás stíhá veliká bouřka s prudkým lijákem, jediným za celou dobu našeho cestování.

Autobus nás veze na letiště a přesně podle plánu, v 15,20 hod. odlétáme směr Praha. Za 3 a čtvrt hodiny jsme na Ruzyni, kde už na nás čeká zeť Pavel. Cestou z letiště vyzvedáváme v Dejvicích naši fenku Mimi, která našla azyl u své milované náhradní paničky.

Zájezd můžeme jen a jen chválit, průvodkyně Martina byla vynikající a věnovala nám spoustu i svého volného času, ubytování velice příjemné, program kvalifikovaně sestavený. Trochu nepříjemné bylo jen horké počasí, škoda, že tentýž zájezd v březnu byl vyprodaný. Máme ponaučení, příště musíme zájezdy zajišťovat s větším předstihem.

 

Náhledy fotografií ze složky 8 Málaga

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář