Jdi na obsah Jdi na menu
 


Polovina listopadu 1966

11. 6. 2017

Polovina listopadu 1966

Minulý týden jsme vyplňovali ve škole předběžný dotazník, kam bychom chtěli jít po maturitě. Já vůbec nevím, ale Eva říkala, že maminka si o ní myslí, že na vysokou schopnosti nemá, takže asi půjde na nástavbu. Do dotazníku si napsala nástavbu sociálně právní. Já jsem to doma s našima neprobírala a napsala jsem si nástavbu knihovnickou. Ráda čtu, tak si myslím, že by to mohlo být pro mne to pravé.

Ovšem hned den na to bylo rodičovské sdružení a máma přišla domů celá rozčílená, jak to, že jsem si napsala nástavbu, když naši určitě počítají s tím, že půjdu na VŠCHT, kterou absolvoval i táta. Z chemie mám většinou na vysvědčení jedničku, tak proč bych na chemii nešla. Táta prý má plno odborných knih a jiných materiálů o chemii, tak ať se to využije. Taky prý by mi mohl pomoct, kdybych něčemu nerozuměla.  Ale já na ni jít v žádném případě nechci! Probírali jsme to večer až do půlnoci, ale já si stojím na svém, že na chemii nepůjdu.

Pak máma vytáhla svůj index z Filosofické fakulty Univerzity Karlovy, kde studovala dějiny umění. Ona tu školu nedokončila, protože se vdala, ale bylo to tam prý moc zajímavé a dodnes ji mrzí, že to nedokončila. Nemusela by teď pracovat jako úřednice.

Nakonec jsem se s mámou dohodla, že zajdeme tady v Ústí do muzea a zeptáme se nějakého absolventa tohoto oboru, jak je s prací tam spokojený. Máma mi taky slíbila, že se mnou na Filosofickou fakultu do Prahy zajede a zeptáme se, jaké jsou možnosti přijetí. No, dějepis mě docela baví, ale o architektuře toho zase tak moc nevím. Tak se uvidí.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář