Jdi na obsah Jdi na menu
 


Listopad 1966

11. 6. 2017

Listopad 1966

Zítra píšeme písemku z geometrie, tak jsem se celé dopoledne učila. Něco mi musel táta vysvětlit, protože jsem nebyla schopná pohnout s příkladem na vzájemnou polohu přímek v trojrozměrném prostoru. Pak jsem se ještě chvíli po obědě učila slovíčka z němčiny, ale byla jsem z toho všeho učení už úplně zblblá. Venku ještě ke všemu poprchávalo, takže neděle nestála za nic. Eva T. je v Praze u Fišerů, takže ani nemůžeme spolu nikam vyrazit. Ale odpoledne se u nás najednou objevil Filip Vodička, jestli bych nešla do kulturáku na film Past na Popelku. No jasně, že jsem šla a ráda, protože dneska to hrají naposledy a s Evou T. nám do toho vždycky něco přišlo.

Po filmu jsme s Filipem ještě zašli v kulturáku do kavárny, protože jsme ten film museli ještě probrat. Byla to fakt bomba, nic tak skvělého a napínavého jsem ještě neviděla. Obě dívčí postavy hrála stejná francouzská herečka Dany Carell, kterou jsem neznala, ale byla výtečná. Ona vlastně hrála ty postavy tři – Domenicu, Michaelu i jednu z nich po popálení těla a obličeje. Mně se líbila jako Michaela, ale nejsympatičtější byla po proměně, s krátkýma vlasy, ala Twiggy. Ale na tom, kdo vlastně byla ta krátkovlasá dívka, jestli Do nebo Mi, na tom jsme se s Filipem nemohli shodnout. Podle mě to byla Do, podle Filipa Mi.

Večer jsem ještě telefonovala Evě, říkala, že Past na Popelku by ještě měli hrát v Hraničáři, takže pak na to půjde. Já na to s ní klidně půjdu znovu, jsem zvědavá, co tomu Eva řekne.

Jinak byla Eva otrávená, protože teta prohlásila její čerstvě obarvené vlasy za příšerné a hned v pátek od vlaku ji odvedla ke své kadeřnici a nechala ji přebarvit na světle hnědo, ala kafe braun na zeleno. Tak to se tedy Evě nedivím, že ji to naštvalo! Já mám teď vlasy obarvené na bordó.

Před usnutím jsem musela myslet na ten film. Domenica byla chudá, Michaela bohatá. Michaela si užívala života, Domenica chodila do práce. Už jen ten ranní nával v metru mi naháněl husí kůži. Michaela na tom byla určitě líp, ale mrchy byly obě. Ale která vraždila a která byla oběť? Pořád o tom musím přemýšlet.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář