Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonoce 1965

11. 6. 2017

Velikonoce 1965

Chtěly jsme jít do kina, ale nakonec z toho nic nebylo. Eva T. musela zůstat doma, protože k nim přijela teta Fišerová se strejdou. Já je oba znám, protože jsme u nich jednou s Evou v Praze spaly, když jsme šly do Vinohradského divadla na Romea a Julii. Fišerovi bydlí na Vinohradech blízko náměstí Míru, tak jsme to měly do divadla blízko. Strejda Fišer je prý nějaký význačný profesor.

Teď Fišerovi přijeli, aby na velikonoce vzali Evu a její sourozence sebou do Rybné. Tam všichni jezdí i v létě na prázdniny.

Naše celá rodina jela na velikonoce do Všenor, rychle to uteklo a včera už jsem byla zase ve škole.

Odpoledne jsme s Evou T., Evou Petrovou a Blankou šly k jednomu fotografovi do jeho ateliéru proti chemičce, aby nás vyfotil. On fotí na černo, tak se to nesmí nikde říkat, to by ho mohli i zavřít. Soukromně si nikdo nesmí nic vydělat. Fotil už kluky od nás ze třídy s kytarama, Jana s Ninou se nechaly vyfotit v dlouhých šatech a na vysokých podpatcích. My jsme se rozhodly, že se necháme vyfotit civilně, jen se skleničkou, jakože pijeme víno.

Pro fotky jsme si dneska měly přijít, před tím jsme byly ještě s Evou v chemičce u její maminky, ona tam pracuje v poštovním oddělení. Vždycky když tam za ní jdeme, vozíme se výtahem, který se jmenuje páternoster. Nahoře a dole máme strach, aby se nám podařilo rychle vystoupit. Ale dneska jsme se rozhodly, že to riskneme a nahoře nevystoupíme. Kluci říkali, že by se nám nemělo nic stát. Byl to teda nervák, to je fakt! Nejdříve tma, pak obrovské kolo, přes něj jsme se v kabince přehouply na druhou stranu a už jsme projížděly zase posledním patrem. Kluci měli pravdu, nebylo to nic tak hrozného!

Pak jsme se před chemičkou sešly s Evou Petrovou a s Blankou a došly jsme si pro ty fotky. Myslím, že se docela povedly.   

Eva 7.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář