Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoce 1964

4. 6. 2017

Zítra je Štědrý den! Máma s bábou pekly vánočky a teď mámakuchá kapry.Cukroví je sice dávno hotové, ale schované a jíst ho zatím nesmíme. Něco málo jsme směli ochutnat na Mikuláše.

Přála jsem si prošívanou bundu, tak jsem zvědavá, jestli ji pod stromečkem najdu. JanaNýznerová od nás ze třídy má červenou, jinak zatím nikdo. Ale rodiče Jany jsou rozvedeni, tak jí to táta vynahrazuje dárkama! Bundu dostala od něj už v listopadu. K vánocům prý dostane dederonku. Nejen že je drahá, ale není ani k sehnání! Táta ji prý Janě koupil v Tuzexu.

V rádiu hezky hrajou. Vánoce, vánoce přicházejí se střídají s Oči má sněhem zaváté, teď zrovna hrají Já budu chodit po špičkách.Na Štědrý den si doma sice pouštíme z gramofonových desek koledy, ale dnes si dokonce i naše máma prozpěvuje společně s rádiemVánoce, vánoce přicházejí.

Venku je šílená zima, ráno bylo dvacet pod nulou. Mrazy mají údajně trvat ještě týden. Ovšem známe to, meteorologové!

Odpoledne jsem zavolala Evě, jestli nepůjde bruslit na Labe. Neměla basket, tak jsme se ve tři sešly u želmo a bruslily jsme až do tmy. Přišly tam taky holky od nás ze třídy, co bydlí na Střekově. Bylo to bezva.

Jo, a Eva Petrová pozvala mne, Evu T. a Blanku k nim domů na Silvestra. Rodiče Evy Petrové jedou do Prahy a vrátí se až na Nový rok. S Evou T. jsme se dohodly, že raději doma řekneme, že rodiče Evy P. se vrátí domů už v noci.

A ta lež se nám vyplatila. Máme Silvestra u Petry dovoleného a můžeme tam i přespat. Blanka volala, že může taky. Hurá!

Těším se na zítra, v jídelně bude táta od rána topit v amerických kamnech se slídovými okénky, stůl bude roztažený pro osm osob, na něm bude bílý ubrus, tak jako vždycky. Budeme všichni pohromadě a bude to krásné. Taky jako vždycky.

Na Štěpána jdeme s holkama do kulturáku na čaje, jdeme tam prvně, tak jsem zvědavá.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář