Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konec prosince 1964

11. 6. 2017

Konec prosince 1964

Poslední den vánočních prázdnin, od zítřka zase nastane škola. Náladu mám na bodu mrazu. Slíbenou máme písemku z fyziky a z chemie, avizované mám ústní přezkoušení z dějáku a ze zemáku. Učila jsem se celý den, protože o prázdninách jsem se flákala.

Ještě musím vzpomenout, jak probíhaly vánoce. Tak tedy, prošívanou bundu jsme dostaly s Dandou obě dvě, já béžovou, Danda tmavorůžovou. Ale bohužel nejsounavrchu silonové, ale takové nějaké bavlněné. Bába tu pravou bundu nesehnala, dá se koupit jen v Tuzexu za bony. Obě s Dandou jsme dostaly taky žlutočerně proužkované švédské košile, ty se teda povedly, bába je nechala ušít u paní Drnkové. Nechtěla jsem, aby to bábu mrzelo, tak jsem předstírala, že z té bundy mám radost.

S Evou jsme si na Hod Boží jen telefonovali, protože u nás byla ještě bába s dědou a Evina teta a strejda se vraceli do Prahy až večer. Eva dostala modrou prošívanou bundu a taky má povrch bavlněný. Prý se její teta Fišerová snažila sehnat tu silonovou s koženým sedlem v Praze, ale taky neuspěla. Jsem zvědavá, jak dopadnou ostatní holky ze třídy. Tu bundu si totiž přály skoro všechny.Ovšem tu pravou, silonovou s koženým sedlem!

Na Štěpána jsme odpoledne šly s Evou T., Blankou, Evou Petrovou a Evou Pítovou na čaje do kulturáku. Je to tam moc krásné, úplně nové. Dole je kino a restaurace, nahoře sál. My jsme si zatím netroufly jít do sálu, protože jsme se bály, že by třeba pro nás nikdo nepřišel tancovat a taky jsme ještě nechodily do tanečních.  Seděly jsme ale nahoře na galerii, popíjely jsme brčkem limonádu s ovocem a poslouchaly jsme písničky. Dole na pódiu hrál orchestr a zpěvačka zpívala Dajánu, Mně se líbí Bob, Kdybys byl kovbojem a takový samý pěkný písničky. Dole se tancovalo, slíbily jsme si, že příště to risknem a půjdeme si sednout do sálu. Ukázalo se totiž, že všichni tancovali tanec, který se prý jmenuje Holanďan. Eva Petrová je přesvědčená, že to určitě zvládneme i bez tanečních, chce to jen mít rytmus v těle a fyzičku. No a já tedy určitě nemám ani jedno, ani druhé. Eva Petrová závodně lyžuje a Eva T. hraje basket, tak si myslím, že toho Holanďana dobře zvládnou. Já jsem na sporty dřevo a to mě fakt dost štve!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář