Jdi na obsah Jdi na menu
 


Začátek května 1966

11. 6. 2017

Začátek května 1966

Včera jsme měli praxi v ČSAD a nikdo si nás tam nevšímal. Když už jsme seděli v šatně dvě hodiny, rozhodli jsme se, že půjdeme domů. Praxe trvá vždycky pět hodin, ale tentokrát na nás nějak zapomněli. Ani nikdo nepřišel pro kluky, aby šli do dílen, ani si nás holky nevyzvedla vedoucí z účtárny. Jana H. se šla dokonce do účtárny podívat, ale nikdo tam nebyl. Vrátný říkal, že mají všichni nějakou mimořádnou schůzi ROH. Ani nevím, kdo na to přišel, ale asi jsme se tak nějak společně dohodli, že se na to vykašleme a půjdeme domů. My s Evou T. jsme šly k nám a hrály jsme u nás na zahradě badminton. Bylo krásné počasí, tak jsme se i opálily.

Ráno přišla místo zeměpisu do třídy naše třídní Alů i s ředitelem. Alů totiž včera do ČSAD jela na kontrolu, jak si tam vedeme. Dostala to za úkol od ředitele. No, a když tam ve dvanáct dorazila, nikoho z nás tam už nezastihla. Alů je dobrá, ale tohle nemohla před ředitelem zatlouct. Kromě toho, když ta schůze ROH skončila a my jsme tam už nebyli, volali z ČSAD do školy. Průšvih to je obrovský. Ředitel nás rozsadil do dvou tříd tak, abychom seděli každý sám v lavici a nemohli se navzájem domlouvat. Dostali jsme papír s otázkami, kdo inicioval útěk a co jsme potom dělali. Já jsem napsala, že jsme se rozhodli všichni společně a na druhou otázku, že jsme s Evou hrály badminton.

Alů je strašně na nás naštvaná, při matice zkoušela a nijak se s námi nemazala. Vzala pěkně opakování od začátku roku, na což jsme nebyli připraveni, Alů původně měla zkoušet jen z poslední látky. Já jsem v tom při zkoušení strašně plavala, dostala jsem čtyřku.

Ale to nebylo ještě všechno. Poslední hodinu přišel zase ředitel s Alů a oznámil nám, že všichni budeme mít třídní důtku a dva největší viníci dvojku z chování. Nevím, kdo by ty viníci měli být a hlavně nevím, kdo je prásknul.

Doma jsem to při večeři řekla našim, táta reagoval tak, že oni na gymnáziu taky dělali všelijaké rošťárny, ale vždycky že to mělo nějaký vtip. Tak nevím, co si mám o tom myslet, náš útěk nebyl vtipný? Raději jsem se neptala a naši se tomu nakonec zasmáli.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář