Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konec května 1966

11. 6. 2017

Konec května 1966

Už od rána jsem se těšila na účes s příčeskem a na nedělní odpolední čaje. Hned po obědě jsem vyrazila Na Skřivánek k Edě. Eva už tam byla a Eda nás obě učesala. A byla to bomba! Vepředu nám hladce sčesala ofinu a vzadu sponkami začesala příčesek. Vypadalo to fakt dobře! Při bližším pohledu bylo sice vidět, že je to silonové, ale to je jedno. Vondráčková s Kubiškou mají ten příčesek určitě z pravých vlasů, ale jsou to holt zpěvačky, ty si určitě hodně vydělají. Mně se stejně víc líbí Kubiška, než Vondráčková, to je prostě taková sladká Helenka ze Slatiňan. Ovšem Edě a Evě se zase víc líbí Vondráčková, že prý je taková jemnější, než Kubiška. Neckář se nám líbí všem třem. Eda říkala, že Neckář dříve žil v Ústí a dokonce prý maturoval na naší škole.

fotka 2.jpg

Čaje byly až od pěti odpoledne, tak jsme s Evou šly do kulturáku pěšky, protože bylo moc hezky. Já jsem měla na sobě ty vínové šaty, co mi ušila paní Ungrová a myslím, že mi to docela slušelo. Eva měla bledě modré puntíkované šaty se širokou sukní a bylo to taky super. Cestou jsme si v parku u Fučíkovky zapálily cigáro, to bychom si v kuluráku nedovolily, někdo by to na nás mohl ve škole prásknout. Ovšem kluci ze třídy tam klidně kouří veřejně na chodbě.

V sále už seděla Eva Pítová, Jana Vaňkátová a Milan Lysý, všichni od nás ze třídy. Milan se do Ústí s rodiči přistěhoval až v průběhu prvního pololetí a teprve pak nastoupil k nám do 1.A. S Milanem jsem dneska tancovala a celkově jsme všichni měli výbornou náladu. Mně se ovšem zkazila ve chvíli, když jsem na parketu uviděla Pepíka tancovat s moc hezkou černovlasou holkou s mikádem. A že se k ní tedy měl! Holky říkaly, že je to jeho spolužačka z Jatečky.

Už mě to na čajích vůbec nebavilo, řekla jsem, že jdu domů a šla jsem. Všichni ostatní tam ještě zůstali. Eva T. mi pak večer volala, že Pepík se od té holky nehnul až do konce a pak spolu odešli. To si teda Eva mohla nechat pro sebe!

Vůbec nevím, proč mě to s Pepíkem tak vadí, protože jsem přece o něj nikdy nestála! Ale fakt mě to naštvalo. Večer jsem Dandě řekla, že Neckář je z Ústí, což ji opravdu překvapilo a hned to telefonovala různým kámoškám.

Všem doma se můj účes líbil, hlavně mámě, ale já jsem si příčesek hned vyčesala z vlasů a šla jsem si lehnout. Před spaním jsem si ještě četla Jasnější než tisíc sluncí, ale pořád jsem musela myslet na tu černovlasou holku. Až přestanu nosit krátké vlasy s příčeskem, tak si možná nechám narůst mikádo!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář