Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maturita bude

Společně si přes maily sdílíme i starosti s vnoučaty. Letos maturoval náš Adam, Edě maturovala tři vnoučata.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch 21. 3. řekl, že návrat děti a starších studentů do škol je v nedohlednu. Byla to velmi špatná zpráva pro rodiče, kteří museli pomáhat dětem učit se distančně.

Maturitní zkoušky proběhnou podle Plagy nejdříve 21 dní po znovuotevření škol. A budou bez písemné části českého a cizího jazyka. Vyhodnocování maturitních testů bude v režii škol, nebude je tedy vyhodnocovat CERMAT, jako tomu je standardně.

S platností od 11. května byl oznámen dobrovolný návrat žáků 9. tříd do škol kvůli přípravě na přijímací zkoušky na střední školy.

Návrat všech dětí do školy v červnu nedoporučujeme, říká hlavní hygienička.

24. 3. Mail od Marcely

Ahoj, posílám několik fotek z maturitního plesu vnuka Adama. Na společné fotce je taky vnučka Nela v černých krátkých šatech. Edo, jestli máš taky nějaké fotky z maturáku, tak pošli Marcela

img_6811--1-.jpg

24. 3. Mail od Edy A.

Ahoj Marcelo, díky za zaslané fotky.  Všem vám to moc sluší. To si piš, že jsem si nasadila silnější brejle a zjistila jsem, že Nela je celý tatínek. Dcera je podobná tobě, ale trošinku se mi tam promítl i Slávek, ale jenom malinko. Adámek mě udivil svou výškou. Ty nejsi žádná trpaslice a on vás hodně přerostl. Že má přes dva metry??? Vysokej, štíhlej, moc hezkej  chlapec. Nela je asi mladší, taky krásná dívka. Máte z nich určitě velkou radost.    Psala jsem našim klukům, ať mi pošlou nějaké fotky, Já už jsem je viděla, mají to nastrkané v telefonu. Oliver byl zvolen králem třídy i králem maturitního plesu.                                     

Zdravím do Vyskytné a držte se. Máš u sebe maminku?    Ahoj Eda

7. 5. Procházka po jihlavských hradbách.

1.6. Mail od Marcely M. 

Ahoj děvčata, už dlouho o sobě nemáme žádné zprávy. Dnes jsem v rozhlase slyšela, že v Anglii se vrací děti do školy a starší mohou vyjít z karantény. Edo, ty jsi dnes asi na tom stejně jako já, držíš palce při maturitě. Náš Adam dělá dnes angličtinu a zítra češtinu. Pak ještě něco v půlce června. My jsme stále na Vysočině, ale už občas jezdíme do Prahy na několik dní, k lékařům atd. Teď jsme si sem přivezli i mámu. Holky, dejte o sobě vědět, moc zdravím Marcela

1. 6. Mail od Edy A.

Ahoj moje holky, je fakt, že jsme si delší dobu nenapsaly. Marcelo, máš pravdu, že jsem napnutá jak struna, jak to všechno ohledně maturit dopadne. Dnes dělala Nikolka z matiky a dvojčata v Ústí z angličtiny. Zítra je čeká čeština. Nikča říkala, že ta matika byla hodně těžká, ale že to snad jakž takž dala. No necháme se překvapit. Co mi hlava nebere je, že už je přijatá na ČVÚT do Prahy a teprve dělá maturu. No, jiná doba, které moc nerozumím.

My jsme všichni v pořádku, zatím, ale také máme nějaké pochůzky po doktorech. Já stále vařím jak blbá, ale odměnou mi je, jak to s chutí zblajznou a ptají se, co bude zítra? Eda

2. 6. Včera jsme telefonovali s Adamem, měl z maturitního testu dobrý pocit, dnes to snad bude stejné.

4. 6. Mail od Andrey K.

Ahoj, Adam maturuje v pondělí 15.6.

15. 6. Celý den jsme drželi palce Adamovi. Teď už jsme s ním mluvili a máme velkou radost. Uspěl skvěle, průměrná známka 2.

30. 6. Adam je přijat na Přírodovědeckou fakultu UK, obor demografie a historie.

Nela ukončila první ročník své vysněné grafické školy v Hellichově ulici.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář