Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konec roku 2020

 

Celoroční stav k 2. 1. 2021 za celou Českou republiku:

Celkový počet prokázaných případů: 735 469

Celkový počet uzdravených: 608 128

Počet úmrtí: 11 827

 

Tato čísla však dle sdělovacích prostředků silně zkresluje odhad, že dvě třetiny lidí, kteří prodělali příznaky nemoci, nebo byly v kontaktu s nakaženou osobou, se žádnému testování nepodrobily. Lidí, kteří onemocněli, tak může být ve skutečnosti kolem 1,5 milionu, podle některých odhadů, zahrnujících i zcela bezpříznakové jedince, může být v populaci až mezi 4 - 5 miliony lidí, kteří už nemoc prodělali.

 

Když jsem se v březnu rozhodla zaznamenat události tohoto tak nevlídného covidového roku, předpokládala jsem, že na Silvestra nebude vlastně už o čem psát. Opak je pravdou. Obchody, které měly být otevřeny, jsou zavřeny. Služby, které měly fungovat, nefungují. Restaurace, ve kterých bychom se rádi setkávali s přáteli, mají v lepším případě otevřená jen okénka. Rodiny, které se v době Vánoc pravidelně sdružují, se letos v mnoha případech nepotkaly. Případy nakažených rostou a co je nejhorší, stále ještě na covid umírají další lidé.

Chtěla jsem popsat jeden zcela bezprecedentní rok a u toho zůstanu. Další události a jejich vývoj nechť si každý doplní sám. Nebo třeba taky ne, protože už třeba nebude o covidu co psát!

 

Jak jsem se mýlila

 

1.3.2021 došlo k úplnému uzavření škol včetně mateřských, zakázán byl pohyb mezi okresy, bezdůvodně se nesmí opouštět katastr bydliště, psi se smí venčit do vzdálenosti 500 metrů od boudy. Nesrovnatelně přísnější lockdown než před rokem…

stahnout--1-.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář